Про медико-педагогічний проект"Гармонія інтелекту та здоровя"

Керівникові освітньої установи

Стосовно залучення навчальних закладів
до інноваційної освітньої діяльності всеукраїнського рівня
в рамках медико-педагогічного проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я», затвердженого Наказом МОНУ від 18.08.2017р. №1198,
який успішно пройшов етап експериментального впровадження (2008–2016).
Більш докладно на сайті www.гармонізуюча-освіта.org.
В рамках інноваційної освітньої діяльності за проектом створено ефективні універсальні практичні моделі гармонізувального особистісно-орієнтованого безстресового і корекційно-оздоровчого навчання дітей (незалежно від стану їхнього здоров’я, рівня інтелекту, організації мозкової діяльності), які легко зможе відтворити в своїй діяльності кожен вчитель без необхідності спеціальної підготовки. Музикотерапевтична педагогіка «ПіснеЗнайка», яка є основою проекту, дуже подобається дітям і педагогам, вона допомагає їм легко адаптуватися до оновлених програм МОНУ, поліпшити успішність та зберегти здоров’я.
Уже сьогодні інноваційні моделі гармонізуючої освіти, започатковані
в рамках медико-педагогічного проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я»,
є практичним втіленням ключових концептуальних засад
Нової української школи,
представлених МОН України в 2016 році лише теоретично
і запланованих до апробації в навчальних закладах України
тільки у 2018–2019 навчальному році.
Гармонізуюча освіта дає можливість гармонійно розвивати дітей, уникати наболілих педагогічних, медичних і соціальних проблем, зокрема, труднощів у навчанні, небажання дітей вчитися, погіршення стану їхнього здоров’я в процесі навчання, надмірного захоплення ґаджетами (особливо у дітей до 13 років), руйнівного впливу хронічного стресу (дистресу), «шкільного неврозу», депресії, що викликають шкільнудезадаптацію: порушення розумової діяльності, поведінки, фізичного й психічного здоров’я, неуспішність, втрату інтересу до навчання, цифровута інші види залежностей, а також емоційне вигорання педагогів.
Через ситуацію небажання дітей вчитися сьогодні б’є на сполох МОН України, яке намагається вирішити цю складну медико-педагогічну проблему лише педагогічними засобами відповідно до концептуальних засад Нової української школи.
Навчальні заклади можуть долучатися до інноваційної гармонізуючої освіти, успішно використовувати:
оригінальні навчально-методичні посібники «Всесвіт», «Чарівний світ чисел» серії "ПіснеЗнайка" для дітей молодшого шкільного та дошкільного віку (для колективного і самостійного навчання), які є доступними для кожного навчального закладу та кожної родини. Навіть при наявності одного комплекту педагог зможе організувати безстресове навчання дітей. При цьому собівартість навчання для родини складатиме близько 50 грн на весь навчальний рік
(див. додаток);
– інноваційні легкі методики навчання з музикотерапевтичною педагогікою.
У рамках проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я» педагоги-новатори створили майстер-класи, тренінги.
Для полегшення сприйняття навчального матеріалу складніші знання подані у вигляді оригінальних навчальних пісень, музичних навчальних фільмів, створених на основі патенту на винахід і записаних на СD, DVD.
З їхньою допомогою діти без напруження засвоюють знання в унікальному психофізіологічно інтегрованому рівнопівкульному і багатосенсорному режимі, зокрема:
  • додавання чисел з переходом через десяток без розкладання чисел і тривалого вивчення складу чисел;
  • таблиці множення і ділення лише за 1 місяць в ігровій формі співаючи і танцюючи;
  • з навчальними піснями легко засвоюють граматику української мови, швидко й усвідомлено вчаться читати цілими словами.
При цьому відбувається профілактика і корекція проявів дислексії, дисграфії, дискалькулії.
Упорядкування і контроль знань відбувається за допомогою інтегрованих навчальних посібників (робочих зошитів, енциклопедій). Знання в них подані цілісно в творчій формі відповідно до особливостей розвитку молодших школярів. Кожен учень зможе успішно засвоїти знання в комфортному режимі, а педагоги і батьки матимуть змогу спостерігати динаміку розвитку дитини.
Справжньою знахідкою для вчителів перших класівєнавчально-методичний комплект «Всесвіт» (орієнтовні моделі уроків з мультимедійним супроводом з предметів «Природознавство», «Українська мова») та навчальний комплект "Чарівний світ чисел" (Інтегрований навчальний посібник, 2 ДВД). З ними учні та вчителі зможуть легко адаптуватись до оновлених навчальних програм, зберегти здоров’я, гармонізувати стосунки.
З «ПіснеЗнайкою» легко розвивати дітей дошкільного віку, повноцінно готувати їх до шкільного навчання, уникаючи перевантаження незрілої лівої півкулі.
Педагогам і батькам учнів буде цікаво познайомитися з матеріалами заочних тематичних вебінарів та стати членами групи Гармонізуючаосвіта у фейсбуці.
Навчальні заклади можуть стати інноваційними центрами гармонізуючої освіти,
а педагоги і керівники отримати сертифікати про інноваційну освітню діяльність, спрямовану на гармонізацію дітей і дорослих.
Замовити навчальні посібники можна за телефоном 044-599-58-32
або через електронну пошту pzinfo@ukr.net.
Додаток: Навчальні посібники «ПіснеЗнайки» (2 стор).
З повагою,
автор і керівник проекту
«Гармонія інтелекту та здоров’я»,
кандидат медичних наук Наталія Яновська
1.Відеопосібник «Всесвіт», (2 DVD) для учнів та вчителів, 1–4 класи (235,0 грн.)
На першому DVD: 8 музичних фільмів про навколишній світ, інноваційна методика вивчення алфавіту і засвоєння звуко-буквеного співвідношення. На другому DVD: інноваційна методика читання цілими словами, вивчення граматики української мови, фільми для профілактики і корекції дислексії, дисграфії.
2. Навчально-методичний комплект «Всесвіт» для вчителів, 1 клас (280,0 грн.)
Роздруковані орієнтовні моделі уроків та мультимедійний супровід на 2-х DVD з предметів «Природознавство», «Українська мова». Особлива комфортність навчання для учнів та підготовки уроків для вчителя. Матеріал для відкритих уроків.
3.Навчальний комплект «Всесвіт» для вчителів, 1–4 класи (415,0 грн.)
В комплекті 2 енциклопедії з вивчення знань про навколишній світ, брошура «Гармонія інтелекту та здоров’я» та відеопосібник «Всесвіт» 2 DVD (див. п.1)
4.Навчально-методичний комплект «Чарівний світ чисел», 1 клас у складі:
- інтегрований навчальний посібник, 1 DVD (для учнів) (230,0 грн.)
- інтегрований навчальний посібник, 2 DVD (для вчителів) (300,0 грн.)
В інтегрованому навчальному посібнику представлено творчі завдання з вивчення математики 1-го класу в межах чинних стандартів та психологічні тести, медичні анкети (стосовно визначення ступеня зрілості учнів і наявності у них проявів стресу, неврозу, депресії) для оптимізації навчального процесу, визначення індивідуальних особливостей учнів згідно концепції Нової української школи.
На DVD представлено оригінальні навчальні пісні, музичні фільми для засвоєння понять «число», «цифра», «дії додавання і віднімання чисел», «компоненти додавання і віднімання чисел»; нумерації чисел у межах 10; таблиць додавання і віднімання чисел першого десятку; додавання чисел з переходом через десяток, а також контроль знань з математики, тексти навчальних пісень (для розвитку зорово-просторового сприйняття і профілактики дискалькулії), відеометодологія навчання на уроках математики в 1 класі.
Для вчителів у комплекті додатково 1 DVD із завданнями для контролю знань з математики програми першого класу та розвитку уваги, пам’яті, мислення учнів.
5. Навчально-методичний комплект «Чарівний світ чисел», 2 клас у складі:
- інтегрований навчальний посібник, 1 DVD (для учнів) (230,0 грн.)
- інтегрований навчальний посібник, 4 DVD (для вчителів) (420,0 грн.)
В інтегрованому навчальному посібнику представлено творчі завдання з вивчення математики 2-го класу в межах чинних стандартів та психологічні тести, медичні анкети (стосовно визначення ступеня зрілості учнів і наявності у них проявів стресу, неврозу, депресії) для оптимізації навчального процесу, визначення індивідуальних особливостей учнів.
На DVD для учнів представлено музичні навчальні фільми, створені на основі оригінальних навчальних пісень, для засвоєння та контролю таблиць множення і ділення чисел, а також фільм «Гармонійна нація. Стрес, невроз, депресія у дітей та дорослих».
Для вчителя у комплекті – 4 DVD, на яких представлено музичні навчальні фільми, створені на основі оригінальних навчальних пісень, для засвоєння та контролю таблиць множення і ділення чисел; фільм для розвитку пізнавальної сфери дітей типу караоке; віршовані форми таблиць множення і ділення; відеометодологія навчання; фільми «Навчання з артистами» (народним артистом України О.Василенко та заслуженими артистами України А.Гнатюком, Мірою Голд); фільм «Гармонійна нація. Стрес, невроз, депресія у дітей та дорослих».
Музичний навчальним матеріал по темі «додавання чисел з переходом через десяток» представлений у 2-х розділах: «Навчальні пісні», «Контроль знань». У кожному із цих розділів додавання чисел представлене в оригінальній музичній формі у вигляді 7 треків, записаних з різним музичним супроводом. Музичний навчальний матеріал по темі «Множення чисел» представлений в 3-х розділах: «Навчальні пісні», «Контроль знань», «Згадай пісню». У кожному із цих розділів таблиця множення представлена в оригінальній музичній формі у вигляді 21 треку, записаного з різним музичним супроводом. Для систематизації знань записаний розділ «Таблиця множення у віршах». Музичний навчальним матеріал по темі «Ділення чисел» представлений в 3-х розділах: «Навчальні пісні», «Контроль знань», «Згадай пісню». У кожному із цих розділів таблиця ділення представлена в оригінальній музичній формі у вигляді 8 треків, записаних з різним музичним супроводом. Для систематизації знань записаний розділ «Таблиця ділення у віршах».
Гармонізуюча освіта єдоступною
для кожного навчального закладу і кожної родини
Вчитель зможе організувати навчально-виховний процес
відповідно до вимог оновлених навчальних програм початкової школи
навіть при наявності одного повного комплекту посібників «ПіснеЗнайки» у складі:
Для першого класу
  • Відеопосібник «Всесвіт» (2 DVD) (235,0 грн.)
  • Навчально-методичний комплект «Всесвіт» (280,0 грн.)
(роздруковані орієнтовні моделі уроків та мультимедійний супровід
на 2-х DVD з предметів «Природознавство», «Українська мова»).
  • Навчально-методичний комплект «Чарівний світ чисел», (300,0 грн.)
(інтегрований навчальний посібник, 2 DVD)
Вартість повного комплекту для вчителя першого класу складає 815,0 грн.
Якщо в класі навчається 30 учнів, то собівартість безстресового навчання з «ПіснеЗнайкою» на уроках з вивчення математики, природознавства, української мови, читання для родини учня складатиме на весь навчальний рік лише 28 грн. Якщо в класі навчається 20 учнів – лише 41 грн.
Ідеальною буде ситуація, якщо батьки додатково придбають для своїх першокласників навчальний комплект «Чарівний світ чисел», 1 клас (інтегрований навчальний посібник, 1 DVD) за 230,0 грн. (на весь навчальний рік).
В цьому посібнику в творчій формі переставлені навчальні, розвивальні завдання (для розвитку уваги, пам’яті, мислення дітей) та психологічні тести і медичні анкети (для визначення у них проявів стресу, неврозу, депресії). На DVD – оригінальні музичні навчальні фільми, контроль знань та фрагменти відеоуроків. Цей розвивально-оздоровчий комплект діти зможуть використовувати для колективного і самостійного навчання, творчого інтелектуального, фізичного, психічного, естетичного розвитку.
Для другого класу
  • Відеопосібник «Всесвіт» (2 DVD) (235,0 грн.)
  • Навчально-методичний комплект «Чарівний світ чисел», (420,0 грн.)
(інтегрований навчальний посібник, 4 DVD)
Вартість повного комплекту для вчителя другого класу складає 655,0 грн.
Якщо в класі навчається 30 учнів, то собівартість безстресового навчання з «ПіснеЗнайкою» на уроках з вивчення математики, природознавства, української мови, читання для родини учня складатиме на весь навчальний рік лише 22 грн. Якщо в класі навчається 20 учнів – лише 33 грн.
Ідеальною буде ситуація, якщо батьки додатково придбають для своїх дітей навчальний комплект «Чарівний світ чисел», 2 клас (інтегрований навчальний посібник, 1 DVD) за 190,0 грн. (на весь навчальний рік). В цьому посібнику також в творчій формі переставлені навчальні, розвивальні завдання (для розвитку уваги, пам’яті, мислення учнів) та психологічні тести і медичні анкети (для визначення у них проявів стресу, неврозу, депресії). На DVD – оригінальні музичні навчальні фільми та контроль знань в пісенній формі. Цей комплект діти зможуть використовувати для колективного і самостійного навчання, творчого інтелектуального, фізичного, психічного, естетичного розвитку.
Для 3-го і 4-го класу рекомендуємо використовувати учителю: відеопосібник «Всесвіт», 2DVD за 235,0 грн або навчальний комплект «Всесвіт» (енциклопедія в 2-х частинах, брошура, 2 ДВД) за 415,0 грн; відеопосібник "Чарівний світ чисел" (4 ДВД) за 300,0 грн.
Кiлькiсть переглядiв: 546

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 07 Серпня 2020

Фотогалерея